Предимно облачно ще бъде времето в сряда. Вятърът временно ще стихне в западните и централните райони на страната, а това ще създаде условия за намалена видимост.

В следобедните часове облачността ще започне да се разкъсва и да намалява от югозапад. Температурите в най-топлата част на деня ще са между 7 и 12 градуса. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса.

По морето ще има значителна облачност, но сериозни превалявания не се очакват. Вълнението на морето ще е около 3-4 бала, но в следобедните часове ще отслабва. Максималната температура на въздуха ще са до 11-12 градуса, а тази на морската вода – около 14 градуса.

В планините на места ще паднат незначителни количества дъжд. След пладне облачността ще се разкъса първо над масивите от югозападните части на страната. Следобед облаците ще намаляват и над планините в Източна България. Максималните температури ще са от 3 до 7 градуса.

Слабо затопляне се очаква в четвъртък. Живакът в термометрите ще показва с 2-3 градуса по-високи стойности, а слънцето ще ни се усмихва по-често. Привечер студен въздух ще прониква от запад.

Облачността в петък ще е значителна и на места ще има слаби превалявания. Максималните температури ще са в интервала 7-12 градуса.

Още за времето:

Второ лунно затъмнение за годината на 19 ноември

Кога ще почиваме по Коледа и Нова година

Есента се оказва най-подходящият сезон за спорт