Листата пожълтяха и започнаха да падат, температурите се понижиха, а слънцето ни се усмихва все по-рядко – есен е! Според изследвания обаче този преходен сезон се оказва най-подходящ за спорт.

Една от причините да отделяме повече време за тренировки в този период на годината е, че тогава сме най-организирани. Доскоро сме били в състояние на лятно безвремие, а в момента имаме по-голям шанс да съчетаем тренировките с работата и домашните задължения.

От друга страна фитнес залите са по-празни през есента, защото все още е рано да копнеем по лятното тяло за следващата година. Доказано е, че 78% от хората, които ходят на фитнес, предпочитат да няма много хора около тях, докато правят тренировката си.

Ако чакате да качите килограми и да ги сваляте след Коледа и Нова година, имайте предвид, че най-много хора си купуват членски карти за фитнес в началото на януари.

Говорейки за празниците в края на декември, няма по-подходящ момент от есенните седмици, за да започнем подготовка за тях. Много по-лесно е да свалите предварително, за да не изглеждате толкова напълнели след преяждането, отколкото да трупате отгоре на сегашните килограми.

Добрата новина е, че ни предстои слънчев уикенд без мъгли, през който температурите ще се повишат. Това ще направи времето подходящо за така здравословните тренировки на открито.

Прочетете също и:

Най-здравите хора са родени през есента

Как ходенето удължава живота

Пеша от "Витошка" до Витоша