Макар денят във вторник да започва с облачно време, в следобедните часове облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Синоптиците прогнозират усилване на вятъра от запад-северозапад, а с това ще започне и нахлуването на по-хладен въздух.

В най-топлата част на деня температурите ще достигат стойности между 5 и 10 градуса.

Превалявания от сняг се очакват над масивите от западната половина на страната, където в сутрешните часове също ще има значителна облачност. След пладне снеговалежите ще спрат и слънцео ще се покаже. Вятърът ще е силен, временно бурен, със западна компонента. Максималните температури ще са между минус 6 и минус 2 градуса, в зависимост от надморската височина.

Ситуацията по морето няма да се различава значително от останалите райони на страната – облаци до обяд и слънце след това. Температурата на въздуха ще достига до 7-9 градуса близки до стойностите на морската вода. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, а вълнението на морето ще е до 3 бала.

От сряда до петък страната ни ще е подвластна на топъл средиземноморски въздух, който, макар и за кратко, значително ще повиши дневните температури. Облачността ще е динамична, често значителна. Вятърът – южен, осезаемо силен в четвъртък.

Още за времето:

Как да останете активни и през зимата

Десетки ентусиасти плуваха в ледените води на река в Китай

Защо напълняваме през зимата