Предимно слънчево и горещо ще е времето през първия ден на новия месец. На места в западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове, като е възможно за кратко да превали и прегърми.

Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Следобед ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 33 и 39 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево през по-голямата част от деня. В сутрешните часове ще има ниска облачност, която бързо ще се разсее. Максималните температури ще са между 29 и 32 градуса, температурата на морската вода е около 28 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Предимно слънчево остава и над планините до обяд, след което ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Валежи, придружени от гръмотевична дейност се очакват над Витоша, Рила и Западна Стара планина. Вятърът ще е до умерен от югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 27 градуса, а на 2000 метра - около 20 градуса.

Прогнозата за септември можете да видите тук.

Още за времето:

80 пъти астероиди са минали край Земята през август

Кои ще са почивните дни през септември

Геомагнитна буря удари Земята на 31 август