Бедствие в Северозапада след пороите в последните дни. Реките заляха с вода, пясък, чакъл и тиня десеки имоти в Ботевградско и Врачанско.

Сред най-пострадалите населени места са Люти дол, Новачене, ботевградското Липница и мездренското Ребърково. Река Малата излезе от коритото си и наводни Ребърково. Приливната вълна дошла около 22:30 часа в събота и била висока 2.5 м., казват жители на населеното място.

По време на бедствието са били наводнени 10 къщи, отнесена е и улица. По-голямата част от селото е без ток, а екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на аварията. Паднали са два стълба, приливната вълна съборила и дървета. Отнесен е и водопроводът, така че местните остават и без вода до отстраняване на проблема.

Кметът на Ребърково Петър Петков го определи като приливна вълна. Нивото се вдигнало с около 2 метра и половина за около 30 минути. Няма данни за пострадали хора.

Наводненията в Северозапада оставиха хората от мездренското село Ребърково без вода и електричество. Освен водопроводната мрежа, е разрушен и единственият път от квартал „Ботулиновец“ към селото. Така единствената връзка на местните със света е тясна тревиста пътека.

„Нямаме достъп до имотите си, нито ток и вода“, споделят жители на селото. По думите им това не е природно бедствие, а наводненията са плод на човешка намеса. Местните настояват да се изчисти коритото, за да могат да стигнат безпроблемно до къщите си.

Кметът на Ребърково посочи, че първо трябва да се изгради пътят, а след това и да се възстанови електричеството.

Повече гледайте във видеото.

Прочетете също и:

Какво ще е времето през юни