Отново ни предстои леко захлаждане, тъй като през страната преминава нов атмосферен фронт, който обаче е слабо изразен. В петък облачността ще е променлива, по-често значителна в източните райони, където се очакват и слаби валежи от дъжд и сняг.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са от 5 до 10 градуса в повечето райони.

Значителна облачност и снеговалежи – такава ще бъде обстановката над планините. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури на 1200 метра височина ще са около -3 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -7 градуса.

По Черноморието също трябва да се приготвят за значителна облачност и превалявания. Ще духа до умерен вятър от северозапад, а максималните температури ще са между 4 и 6 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала, а температурата на морската вода ще бъде 9 градуса.

Вятърът до вечерта постепенно ще отслабва и ще стихва. В събота ще започне затопляне, което ще обхване първо западните райони, а до края на деня ще се пренесе и на изток.

През уикенда дневните температури ще достигат стойности до 13 градуса. Облачността временно ще се разкъсва и ще намалява.

В нощта срещу неделя отново предстои заоблачаване. В Североизточна България ще има валежи от дъжд, а на места в планините ще превалява мокър сняг.

Още за времето:

Зимата си отива, пролетта настъпва

Трите космически мисии достигнаха Марс

Сняг покри Йерусалим