Лятото се завръща в следващите дни

Не бързайте да прибирате банските

Снимка: pexels Снимка: pexels

Още в края на тази седмица температурите ще се повишат и през следващите около 10 дни отново ще усетим лятото. Очаква се термометрите в традиционно горещите места в страната да покажат стойности около 30 градуса.

Времето в петък ще остане хладно. Започналите слаби есенни превалявания в резултат на нестабилност в Средиземноморието ще продължат с тенденция да намаляват и в петък да превалява единствено на места в Югоизтока.

Максималните температури ще са в есенния интервал от 20 до 25 градуса и ще се повишават с по градус-два през следващите дни.

Вятърът по морето ще започне да отслабва в петък, а през уикенда и вълнението ще утихне.

Събота и неделя валежи не се очакват. Слънцето ще е по-щедро през първия почивен ден, докато през нощта срещу неделя и в неделния ден облачността ще се увеличава от запад. В отделни райони на Югозападна България са възможни слаби превалявания.

Температурите през уикенда ще се колебаят между 22 и 27 градуса.

Новата седмица ще започне с по-топло време. До сряда-четвъртък стойностите на термометрите ще вървят нагоре с всеки ден.

Около първия учебен ден ще регистрираме максималните стойности в поредното септемврийско затопляне – на места в равнинните райони около и вероятно над 30 градуса.

Още за времето:

Изминалото лято е било най-горещото в Европа

Времето през септември

Плажовете по Черноморието са пълни с фасове