В резултат на валежи и оттичане днес ще има повишения на речните нива. Това се посочва в информация на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), пише dariknews.bg. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, уточняват от ведомството.

На 27 март заради валежи от дъжд и снеготопене ще има повишения във водосборите западно от р. Русенски Лом, на реките южно от гр. Бургас, в Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн.

На 28 март в резултат на валежи от дъжд и снеготопене ще има краткотрайни повишения във водосборите източно от р. Вит, на реките северно от гр. Бургас, в Източнобеломорски басейн, рилските и пиринските притоци на р. Струма и р. Места, посочват от МОСВ. Оттам добавят, че утре опасни метеорологични явления в страната не се очакват.

През нощта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи – от юг и ще бъде слаб до умерен, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Прочетете също и:

Април започва със слънце и усещане за лято

Сняг вали на прохода „Шипка“

Връзката между човека и реката е във фокуса на Часа на Земята