Почивните дни ще започнаха със слънчево и топло време в събота. През деня вятърът в равнинната част на страната ще е топъл от югозапад, а температурите в часовете около и следобед ще се колебаят в интервала от 16 до над 20 градуса.

Най-високи температури се очакват в централните части на Дунавската равнина и Предбалкана. Слънчево и топло ще е и в планините с дневни температури от 5 до 13 градуса.

Привечер в събота, през нощта и в неделя облачността ще се увеличава. В последния ден на седмицата ще превали в западната половина на страната. Валежите ще са краткотрайни и предимно от дъжд. Сняг е възможно да падне по високите части на масивите в Югозападна България.

Дневните температури в неделя ще се понижат и ще са между 8 и 13-14 градуса. В планините термометрите ще показват около 2 градуса по високите части и към 9-10 градуса в ниските планински и предпланински масиви.

Последната пълна февруарска седмица ще започне с мъгливо време в ниските райони на страната в понеделник. Слънцето ще се покаже, а температурите отново ще са с пролетни стойности – в много райони над 15 градуса.

Вечерта в понеделник, през нощта и във вторник ще захладнее осезаемо. Над Балканите ще премине студен фронт с превалявания от дъжд. С падането на температурите ще превали и сняг.

Около края на работната седмица отново за кратко ще се затопли с по-малко облаци и повече слънце. А в последните дни на месеца (26-27 февруари) се очертава по-динамично време с превалявания от дъжд и сняг, както и по-ниски температури.

Още за времето:

Как да проверим стабилността на снега в планините

Време за... билкови чайове

Царевичният етанол е по-вреден за климата от бензина