Едва ли някога ще ни стигне времето да обиколим всички кътчета на света. Въпреки това, можем внимателно да планираме пътуванията си така, че да попаднем на спираща дъха дестинация.

Ето няколко екзотични места, които едва ли ще забравите, след като ги посетите:

Бамбуковата гора Арашияма

Изящната гора от бамбук печели истинско възхищения във всеки турист. Бамбуковата гора се намира в покрайнините на Киото в Япония и ще ви впечатли с красивите си светилища и шанса да видите маймуни в естествената им среда.

Гората от ножове

Тези остри като бръснач вертикални варовикови скали в Мадагаскар ще ви оставят без думи.  Екзотичните образования се появяват преди 200 милиона години в следствие на тропически валежи и ерозия.

Баган

Древният град е изпълнен с красиви храмове, които са построени от кралете на Баган между 1057 и 1287 г. Градът се намира на територията на Бирма и включва повече от 2000 будистки паметника, които се извисяват над зелените равнини.

Сосусвлей

Едно от най-екзотичните места в света. В тази част от намибийската пустиня можете да се видите невероятни пясъчни дюни и глинени равнини. Сюрреалистичните мъртви акации, контрастиращи с бялата повърхност на земята и пясъчните дюни в далечината са гледка, която със сигурност си заслужава.

Езерото Атитлан

Това красиво езеро е разположено между три вулкана в гватемалските планини на планинската верига Сиера Мадра. Екзотично пътешествие, което ще ви зареди с мир и спокойствие, а хипнотизиращата природа ще ви остави без дъх.

Тропическата гора Ел Юнке

Още една екзотична дестинация, която си заслужава да се посети. Ел Юнке обхващаща повече от 28 000 акра площ и е разположена в Пуерто Рико. Дъждовната гора е известна със своето биоразнообразие, където можете да срещнете и много екзотични растения и животни.

Връх Адам

Тази грандиозна природна забележителност е разположена на територията Шри Ланка. Ако изкачите върха ще се почувствате като гигант сред облаците, а гледката надолу ще си заслужава катеренето.

Прочетете и:

5 романтични дестинации в България, идеални за дълъг уикенд

Как бързо да влезем във форма за плажа

Какви са тайните на Ватикана