Заради бурния вятър и обявеното частично бедствено положение - неучебен ден за учениците във Враца. Филиалите на детски градини в няколко врачански села също няма да функционират, заради проблеми с електрозахранването. Посещението на детски ясли и градини в града ще е по преценка на родителите. Ще бъдат преустановени и събития, които се провеждат на открито.

Това се случи с решение на кризисния щаб след като в града беше обявено частично бедствено положение заради пориви на стихията със скорост 130 километра в час и очаквани 150 за настоящото денонощие. Военни се включват в отстраняването на щетите в града.

Червен код за опасен вятър е обявен и за днешния ден във Враца. Очаква се поривите да са със скорост между 30-35 м/сек. Сигналите за щети от вчера до днес са 52.

В сряда вятърът нанесе десетки щети по инфраструктурата. Поривите преобърнаха 800-килограмова дървена будка и разклатиха камбанарията на средновековната часовникова кула, една от емблемите на града. А общо 5 населени места от общината останаха без ток.

Прочетете и:

Частично бедствено положение във Враца заради силния вятър

Бурни ветрове ще има и в четвъртък

Заради силния вятър: Летище София пренасочва пътнически полети към Пловдив