Няколко причини да спортуваме през есента

Оказва се, че това е най-подходящият сезон за тренировки

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Циганското лято постепенно отстъпва мястото си на есента, а изследвания показват, че това е сезонът, който е най-подходящ за спорт.

Една от причините да отделяме повече време за тренировки в този период на годината е, че тогава сме най-организирани. Досега сме били в състояние на лятно безвремие, а в момента имаме по-голям шанс да съчетаем трениворките с работата и домашните задължения.

От друга страна фитнес залите са по-празни през есента, защото все още е рано да копнеем лятното тяло за следващата година. Доказано е, че 78% от хората, които ходят на фитнес, предпочитат да няма много хора около тях, докато правят тренировката си. Ако чакате да качите килограми и да ги сваляте след Коледа и Нова година, имайте предвид, че най-много хора си купуват членски карти за фитнес в началото на януари.

Говорейки за празниците в края на декември, няма по-подходящ момент от есенните седмици да започнем подготовка за тях. Много по-лесно е да свалите предварително, за да не изглеждате толкова напълнели след преяждането, отколкото да трупате отгоре на сегашните килограми.

Тези дни времето е много подходящо за тренировки на открито. Съвсем скоро ще натрупа сняг и дълго време няма да можете да си позволите да тичате навън. Сега сутрините са приятно хладни и предимно слънчеви, което е предпоставка за много приятна тренировка.