Понеделник започва с облачно и дъждовно време. Значителни количества валежи се очакват над югозападните райони на страната. В Западна България ще има значително понижение на температурите и на много места дъждът ще преминава в сняг в часовете преди обяд.

В източната половина от страната ще има валежи само над изолирани райони. Очакват се временни разкъсвания на облачността. Вятърът днес ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури ще са между 4 и 10 градуса в западната половина и между 14 и 19 в източната.

Облачно и с валежи от сняг ще бъде над планините. Вятърът ще бъде умерен, на места временно силен, от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 метра ще са около 5 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

Над Черноморието ще има променлива облачност, която често ще е значителна. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса, температурата на морската вода е около 9 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Валежите над страната постепенно ще спрат във вторник. Облачността ще започне да се разкъсва, а вятърът ще се усили. Температурите през деня слабо ще се повишат.

Облачността в сряда ще бъде променлива, но валежи почти няма да има. Вятърът временно ще се усили, а с него ще се повишат и дневните температури.

Още за времето:

20 души загинаха заради поройните дъждове в Пакистан

Какво време ни очаква през март

Това е най-топлата зима в Европа досега