Сутринта ще е дъждовна за много райедимно от Западна и Централна България. Облачността ще се задържи значителна до обяд, след което постепенно ще започне да се разкъсва и да намалява. Вятърът ще е слаб до умерен от южната четвърт.

Преваляванията ще продължат през деня над планинските райони и на места в Горнотракийската низина. За кратко ще има и гръмотевици. Максималните температури ще са между 23 и 29 градуса.

Значителна облачност ще има и над Черноморието. Краткотрайни валежи ще има над южното крайбрежие. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток, а максималните температури ще бъдат между 23 и 26 градуса. Вълнението на морето е около 2 бала, а температурата на морската вода е около 23-24 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще бъде купесто-дъждовна. Прогнозират се краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевична дейност. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра - около 13 градуса.

Още за времето:

През октомври ще става за море

Наводнения и земетресение в Албания

Ураганите в Атлантика забавят скоростта си