Над западната половина на страната преваляванията спряха още през нощта, а на изток още преди обяд облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево.

Вятърът ще смени посоката си от запад-северозапад и ще е умерен до силен. Максималните температури във вторник ще са между 9 и 15 градуса.

Над планините валежите от сняг постепенно ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва от югозапад. Ще бъде предимно слънчево, със силен до бурен запад-северозападен вятър. Максималните температури на 1200 метра височина ще са около 4-5 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -2 и -1 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Облачността над Черноморието също ще се разкъса и ще намалее до обяд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури ще са между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

Времето в сряда ще се задържи почти без промяна. Температурите ще се понижат с до 1-2 градуса и ще има временни увеличения на облачността. Не се прогнозират валежи.

Облачността ще става значителна в четвъртък, когато ще започнат и превалявания от запад на изток. В западната половина по високите части ще има краткотрайни снеговалежи, без снежна покривка. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Значителна облачност ще има и в петък, когато се очакват и валежи от дъжд, примесени с мокър сняг в западните части. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, а дневните температури ще са между 5 и 9 градуса.

През уикенда ще бъде облачно и дъждовно, но живакът в термометрите отново ще тръгнат нагоре.

Още за времето:

Какво ще е времето през януари

Кой е цветът на 2021 г.

Перихелий: Земята се намира най-близо до Слънцето