Предимно слънчево ще е времето в сряда. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в следобедните часове над много райони на страната, като на места се очаква и да превали и прегърми. Максималните температури ще са между 29 и 35 градуса

Преобладаващо слънчево ще е над Черноморието. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще с между 28 и 32 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево до обяд, след което ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът временно ще се усили. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще са около 13 градуса.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива до края на работната седмица. В четвъртък, когато температурите ще се понижат, превалявания ще има само на изолирани места, а в петък валежите ще обхванат западните и планинските райони. 

Още за времето:

Времето през август

Как изхвърлен фас унищожи 50 000 дка земя

Все по-сериозни са щетите от наводненията в Евбея