Кадри от дрон показват най-големия разлив на суров петрол в САЩ от близо десетилетие, който засегна окръг Вашингтон. Федерални следователи бяха на мястото, опитвайки се да помогнат да се определи какво е причинило изтичането на около 14 000 барела петрол от Западна Канада, предават световните медии.

Прекъсването на тръбопровода TC Energy може да засегне петролните запаси в центъра за съхранение в Кушинг, Оклахома и да намали доставките на суров петрол за центровете за рафиниране в централната част на САЩ и крайбрежието на Персийския залив, казаха анализатори.

Това е третият разлив на няколко хиляди барела суров петрол по тръбопровода от отварянето му през 2010 г. Предишен разлив беше причина тръбопроводът да остане затворен за около две седмици.

 

 

TC Energy остана на място с около 100 работници, полагащи усилия за почистване и ограничаване на разлива, а EPA осигуряваше надзор и мониторинг. Специалистите по околна среда работят при почти минусови температури.

Американският регулатор каза, че компанията е затворила тръбопровода 7 минути след включването на аларма за теч. Засегнатият сегмент е с диаметър 91 см.

Потвърдено е, че разливът не е застрашил местното водоснабдяване, нито е принудил местните жители да се евакуират. Работниците бързо създадоха защитна зона, за да ограничат петрола, който се е разлял в малка река. Животновъдите в района са уведомени и са предприели мерки, за да защитят животните си.

Прочетете също и:

Огромен петролен разлив край бреговете на Калифорния

Промените в климата застрашават запасите от петрол и газ

 

Източник: Ройтерс, NOVA