Днес ще духа силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлуе по-студен въздух. Над страната ще има значителна облачност и превалявания от дъжд на места. Максималните температури днес ще са между 6 и 9 градуса в северозападните части и между 12 и 15 градуса в Източна България.

Жълт код за силен вятър днес е в сила за 10 области на страната. Бъдете внимателни за летящи във въздуха предмети и ограничете дейностите на открито.

Предупреждението е в сила за областите за Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора. Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

За областите Варна и Добрич е въведен оранжев код за опасно време заради силния вятър и вълнението на морето.

Над планините ще е предимно облачно с превалявания от сняг. Под 1600 метра валежите ще са от дъжд. Вятърът ще е силен до бурен със западна компонента. Максималните температури на 1200 метра ще са около 6 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

По Черноморието облачността ще е променлива, най-често значителна. На места ще има валежи от дъжд. Вятърът ще е умерен от юг, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13 и 15 градуса, температурата на морската вода е около 13 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Прочетете също и:

Какво ще е времето през декември

Коледната украса може да оправи настроението