Времето днес ще е предимно облачно, като на места ще има слаби снеговалежи. Над крайните западни райони ще има временни разкъсвания на облачността, а в Централния Предбалкан ще има условия за по-значителни валежи от сняг и снегонавявания. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Максималните температури ще са между -2 и 4 градуса.

Оранжев код за силен вятър е обявен в област Бургас, където поривите на стихията, която духа от север-североизток, ще достигат до 20-25 м/с.

В сила е и жълт предупредителен код за силен вятър в 11 области на страната: Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Облачно и ветровито ще е времето в планините, където се очакват и слаби снеговалежи. По-значителни количества сняг ще паднат на места в Стара планина. Ще духа силен вятър от североизток. Максималните температури на височина 1200 ще са около -5 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -12 градуса.

Времето по Черноморието ще е предимно облачно. Вятърът ще е силен и бурен от север-североизток. Очакват се превалявания от дъжд, които ще са по-интензивни в крайните южни райони. Максималните температури ще са между 2 и 6 градуса, а температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е между 4-5 бала, а на места ще достига и до 6 бала.

Бурният вятър в комбинация със силното морско вълнение може да доведе до разлив при устието на река Велека и на река Резовска.

Още за времето:

Кога да очакваме грипната вълна

Какво време ни очаква през януари