Истинската зима продължава да се вихри и в последния ден на седмицата.

Снеговалежи през деня се очакват в северната половина на страната и някои райони около Стара планина, в това число и София. Около обяд обаче облаците в някои западни райони ще се разкъсат.

Валежите ще започнат да намаляват и да спират. Вечерта и през нощта ще превали сняг из Североизтока.

Ще духа студен вятър от северозапад, който ще създава усещане за студено време. Tемпературите в топлата част на деня ще са от 0 до към 5-6 градуса.

В понеделник облачността ще остане значителна с разкъсвания в западната половина на страната. В хода на деня обаче отново ще се заоблачи навсякъде. Северозападният вятър ще се усилва и във вторник ще е с особено мощни пориви в почти цяла Западна и Централна България. На много места в планините и около тях ще превали сняг, но валежите няма да са продължителни.

До четвъртък дневните температури ще се повишават с градус-два всеки ден, но сутрините ще са студени със стойности на термометрите в традиционно мразовитите райони до минус 7 – минус 8 градуса.

През втората половина на седмицата отново ще попаднем в ситуация с преминаващ средиземноморски циклон. Очакват се снеговалежи, силни ветрове и понижение на температурите.

Още за времето:

Хората в Карловско се притесняват от нов потоп

Рядко явление: Сняг покри планини в Оман

Истории от първото плаване на българския кораб до Антарктида