В четвъртък отново ще има условия за бурно време със следобедни и вечерни майски бури. Слънцето се показа над много райони на страната в сутрепните часове, а на места имаше и лека мъгла. Валежите в Източна България ще намаляват и спират.

В следобедните часове и привечер отново в Западна и Централна България ще се образува купеста и купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни но интензивни валежи. Остава вероятността за гръмотевична дейност, има и риск от градушки.

В сила за областите на запад е жълт код за опасно време.

Температурите през деня ще продължават да се понижават и максималните стойности в четвъртък ще са между 22 и 27 градуса. Малко по-топло ще е в южните райони.

Над масивите от западната половина ще се развиват мощни гръмотевични бури с интензивен валеж и градушки в следобедните часове. Максималните температури ще са от 11 до 17 градуса.

По Черноморието ще има динамична облачност, с малка вероятност за валежи. Вълнението на морето ще е слабо, а температурите ще са между 20 и 23 градуса.

В нощта срешу петък ще вали в повечето райони на страната. Още от сутринта на последния работен ден вятърът ще се усилва и поривите в следобедните часове ще са особено силни в Западната България. Дъждът ще плени и областите на изток, но ще са по-спокойни, напоителни с по-слаба гръмотевична активност и сравнително по-нисък риск от градушка.

В събота ще се радваме на повече слънчеви часове. Очакват се незначителни валежи на изолирани места в Източна България. В неделя над южната половина ще има значителна облачност и валежи.

Изпращаме май и посрещаме юни с малко по-ниски от обичайните температури.

Още за времето:

Суперлуна и лунно затъмнение в сряда

НАСА ще следи промените в климата

Как се отразяват магнитните бури на здравето ни