И днес над страната ще има значителна облачност и валежи. В Западна и Централна България се очакват интензивни краткотрайни валежи, гръмотевици, градушки и временно усилване на вятъра

Вечерта валежите ще отслабнат и над голяма част от страната ще спрат. Вятърът ще бъде до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат в интервала между 19 и 25 градуса.

Обявен е жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 15 области на страната. Предупреждението е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Над планините ще има купеста и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 16 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 9 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 23 градуса, температурата на морската вода ще е между 17 и 23 градуса, а вълнението на морето ще е около 1-2 бала.

Прочетете също и:

Частично бедствено положение в Старозагорско

Времето през юни ще донесе изненади