И днес времето в източната половина на страната ще е по-динамично. Очакват се превалявания през почти целия ден, в следобедните часове ще ги придружават и гръмотевици.

В сила е оранжев код за опасно време в областите около крайбрежието с очаквани количества дъжд до 40-50 литра на квадратен метър.

На запад денят започна със слънце, а след пладне облачността ще се увеличава в планинските райони, където е възможно и да превали.

Температурите в топлата част на деня ще са в широки граници – от 20-21 на изток до 28-29 в западните райони.

Значителни валежи ще има в източните масиви на Стара планина, в Странджа и Сакар. Там се очаква и бурен вятър. Над планините от Западна България времето ще е по-спокойно с валежи в следобедните часове. Максималните температури ще са между 9 и 16 градуса.

По Черноморието ще е облачно с интензивни превалявания. Прогнозират се и гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса, колкото ще бъде и температурата на морската вода.

Времето остава динамично до края на седмицата. Ще има чести следобедни валежи с гръмотевици, а максималните температури ще достигат стойности до 25-26 градуса. В събота ще има временно захлаждане, а в неделя живакът в термометрите ще скочи до 30 градуса.

Още за времето:

Заваля сняг в планините

Германия ще понесе щети от глобалното затопляне

Турция: проливни дъждове, морска слуз и кафяви водорасли