Както ни подсказва времето в последните дни, очаква ни нова порция горещини, а валежите ще стават все по-оскъдни.

В петък ще се радваме на предимно слънчево и сухо време. Възможни са краткотрайни превалявания над южните райони на страната в следобедните часове. Температурите ще са от 29 до 33 градуса.

През уикенда също ни очаква много слънце, а валежите са малко вероятни. Възможно е да падне кратък дъжд в района на Кюстендил и Благоевград. Максималните стойности на термометъра ще се колебаят между 30 и 35 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Новата седмица започва с още по-горещо време. Очакваме температурите да скочат до 40 градуса в някои райони на страната. вероятността за валежи ще е налице само във вторник, а през другите дни ще можем да се разхладим единствено с някое питие или затворени в стая с климатик.

Нашата страна не е единствената, която ще усети влиянието на летните слънчеви лъчи. В почти цяла Европа времето е предимно ясно и дори горещо. Максималните температури в източните, южните и югозападните райони достигат стойности около и над 35 градуса. В останалите части, където има и превалявания, температурите рядко падат под 20-25 градуса.

Прочетете и:

9 съвета за справяне с жегата

Времето през юли