Пролетта настъпи – да подготвим тялото и ума

Как да се адаптираме към новия сезон

Вече настъпиха както метеорологичната (1 март), така и астрономическата (20 март) пролет. Въпреки лошото време през последните дни, подсъзнателно започнахме да се настройваме за повече разходки в слънчевите дни.

Когато настъпват промени във времето обаче, често се случва тялото да се стресира. За да се подготвите и психически, и физически за новия сезон, можете да прочетете няколкото съвета от канала "Баба знае" във vbox7:

Пийте лимонова вода през целия ден

След като се събудите, изпийте една чаша вода с прясно изцеден лимонов сок, а след това пийте по една и между храненията. Благодарение на този трик ще се чувствате хидратирани, като същевременно ще регулирате апетита си. Лимонът може да помогне на тялото ви да се отърве от излишното задържане на вода и твърде многото сол.

Пригответе си здравословна и зелена вечеря

За да се адаптирате по-лесно към промените, е добре да избягвате захарта, нискомаслените или традиционни диетични храни, защото те нямат хранителна стойност и в крайна сметка няма да ви донесат нищо полезно. Вместо това се насладете на обилна вечеря с богати на хранителни вещества суперхрани като кейл, спанак и брюкселско зеле.

Можете да добавите и порция полезни протеини като пиле или сьомга. Не забравяйте и здравословните мазнини. Авокадото е прекрасен източник на хранителни вещества, които тялото обича.

Тренирайте

Всички знаем как през зимата намираме различни причини да не тренираме, но дойде време да спрем да търсим оправдания. Лятото ей сега ще се появи и вместо да се подлагаме на допълнително стрес с целодневни тренировки и гладуване преди почивката, можем да започнем да спортуваме още сега. Скоро времето се оправя и ще можете да излезете да потичате навън например.

Научете се да ставате рано

Времето се променя и слънцето започва да изгрява все по-рано. Ставането рано и излизането навън или поне на терасата може да помогне за повишаване на нивото на витамин D в тялото ви. По-голямата част от този витамин получаваме от слънчевата светлина върху кожата си.

Направете пролетно почистване в дома си

Различни проучвания показват, че когато човек разчиства различни помещения или места за съхранения в дома си, успява да пречисти и освободи ума си.

Приберете зимните дрехи, изхвърлете онези, които не сте обличали през последната година. Прочистете шкафовете от вещи, които съхранявате, но не използвате. Със сигурност след като го направите, ще почувствате тялото и ума си много по-свободни и готови за новия сезон.