Не препоръчваме излизане във високите части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Времето е лошо, облачно и мъгливо, а по билата духат ураганни ветрове, допълват от ПСС, предава БТА.

На много места вали дъжд. Температурите за момента са високи – между 1 и 13 градуса.

Съоръженията в курортите работят, но туристите трябва да проверяват графика им, защото е възможно някои от тях да бъдат спрени заради силните ветрове, предупреждават спасителите.

Над масивите от Западна България ще има слаби валежи от дъжд, над 2300 м – от сняг, които до обяд ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над масивите от източната половина от страната около и следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, главно в Родопите – придружени с гръмотевици. Ще духа силен, по най-високите части – и бурен, югозападен вятър, който следобед ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

Прочетете също и:

Жълт код за силен вятър в четвъртък

Сахарска мъгла покри части от България