Изпращаме 2023 г. без валежи. Времето през последните дни на годината ще бъде предимно слънчево. Сутрин в низините и котловините ще има мъгли. В югозападните райони ще бъде почти тихо.

Температурите в по-голямата част на страната ще са от -1 до 14 градуса.

На 31 декември, както и през новогодишната нощ, също няма да има валежи,но се прогнозира значителна облачност. В равнинната част на страната ще е тихо с предпоставки за трайни мъгли. Следобедът ще е с температури между 9 и 14 градуса, а в полунощ – между 3 и 8 градуса.

В първите дни от новата година няма да има съществена промяна. Това каза синоптикът Анастасия Кирилова в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„На 2, 3 и 4 януари ще има увеличение на облачността, но вероятността за валежи е малка. Не се очакват значителни количества, няма да вали сняг. Към 4 януари ще падне малко количество дъжд. След 6 януари има по-голяма вероятност за влошаване на времето“, обясни тя.

След кратко затопляне, с по-малко облаци и повече слънце, около Йордановден и Ивановден предстои нова валежна обстановка с дъжд и сняг, която ще даде началото на по-осезаемо застудяване към 9-10 януари.

Още за времето:

Температурни рекорди в Русе, Силистра и Хасково

3 сгряващи напитки с аромат на Коледа

4-месечно бебе оцеля в торнадо, откриха го под дърво