В понеделник валежите в западната половина постепенно ще спрат. Над югозападните райони ще има временни разкъсвания на облачността, а в нощта срещу вторник небето ще се изясни и над останалата част от страната.

Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Температурите ще бъдат малко по-високи в Югозападна България, но предимно ще са в интервала 15-20 градуса.

Облачно и мъгливо ще бъде времето в планините. Ще има валежи от дъжд, а над 1600 метра ще вали сняг. Вятърът ще е силен от северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 10 градуса, а на 2000 метра ще са малко над нулата.

Превалявания и купесто-дъждовна облачност ще има по Черноморието. Вятърът ще е до умерен от северозапад, а следобед ще се ориентира към източната четвърт. Максималните температури ще са между 15 и 18 градуса, температурата на морската вода е около 13 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Във вторник над страната ще има променлива облачност, като се очакват и превалявания в часовете преди обяд над източната половина, а след пладне и над планините и западните райони. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Сутрешните температури слабо ще се понижат, но тези в следобедните часове ще се повишат с до 5 градуса.

В средата на седмицата вятърът ще се усили и времето ще бъде хладно. Облачността над страната ще е предимно значителна и над повечето райони ще има превалявания. Над планините се очакват снеговалежи.

Още за времето:

През май времето ще е динамично

Чехия е на прага на суша

4,5 по Рихтер в Пловдив