Понеделник започва със слънчево време. Около и след обяд ще бъде горещо. Вятърът ще е слаб до умерен от изток. Максималните температури за страната ще са между 32 и 38 градуса.

Обявен е оранжев код за горещо време в област Благоевград, където се очаква живакът в термометрите да се изкачи до над 38 градуса. Жълт код за опасно високи температури е в сила за 23 области на България.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, София-Област, Кюстендил, Перник, Кърджали, Хасково и Ямбол температурите ще са над 35 градуса.

Над планините ще бъде слънчево, а вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 28 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 21 градуса.

Слънчево ще бъде и над Черноморието. Вятърът там ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще е около 26 градуса, а вълнението на морето ще е около 3-4 бала.

През първата половина на новата седмица ни очаква слънчево и горещо време. Вятърът ще е слаб до умерен от изток. Максималните температури ще са в интервала между 35 и 39 градуса. Очаква се в сряда да започне да се заоблачава над северозападните райони привечер.

Прочетете също и:

Какво време ни очаква през август

Транспортен хаос във Великобритания заради лошото време