В понеделник над страната ще има значителна облачност, а на места в планинските райони се очакват и превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток, като с него ще нахлуе по-хладен въздух, който слабо ще понижи дневните температури. Максималните ще бъдат между 25 и 29 градуса.

Значителна средна и висока облачност ще има над планините. В следобедните часове на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от запад-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 22 градуса, а на 2000 метра ще са около 15 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, а вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са в интервала 18-22 градуса, температурата на морската вода е около 15 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Във вторник и сряда ще бъде топло, като максималните температури ще са по-високи от обичайните за средата на месеца. Прогнозират се превалявания в северозападните райони на България.

В сряда ще има интензивни валежи, като на места количествата ще са значителни. Дъждът ще е придружен от гръмотевици. Максималните температури слабо ще се понижат.

Още за времето:

Лятото ще бъде топло и продължително

През май времето ще е динамично

Тайфунът Вонфон връхлетя Филипините