„Времето след дъждовните дни ще се нормализира още днес. Обилни валежи от дъжд през тази седмица не се очакват“, това заяви в „Твоят ден“ синоптикът от НИМХ към БАН Красимир Стоев.

Предимно облачно ще бъде времето през следващите 24 часа. Превалявания от дъжд и сняг ще има на места в Западна и Централна България, в Източна – само от дъжд.

По проходите ще има условия за навявания и преспи заради до умереният запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса.

Валежи от сняг ще има в планините. Живакът в термометрите на 1200 метра ще е около нулата, а на 2000 метра ще падне до -6 градуса.

Според Красимир Стоев ни очаква зимна седмица, в която често ще преобладава облачно време, а валежите ще са слаби и предимно от сняг.

През следващите дни дневните температури ще са по-ниски от обичайните. Най-често максималните стойности ще се колебаят между 0 и 5 градуса.

„В края на седмицата ще има по-съществено понижение на температурите“, обясни синоптикът.

По думите му най-много валежи е имало в Кирково – 210л/кв.м, следвано от село Манастир в Родопите – 113, Ардино – 95, Момчилград – 76.

Още за времето:

Торнадо и урагани в САЩ

Бурята Бара предизвика сериозни наводнения в Испания

Рекордно мръсен въздух в Монтана и Видин