Въпреки слънчевата сутрин, отново ще започне увеличение на облачността от запад. В часовете около обяд ще започнат валежи, които до края на деня в западната половина на страната ще преминат в сняг.

Вятърът ще е до умерен от югозапад, но след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще се понижат и температурите. В източната половина на страната ще духа юг-югозападен вятър, а валежи не се очакват. Максималните температури през деня ще са между 7 и 13 градуса.

Облачността над планините постепенно ще се увеличава, а на места ще има и превалявания от сняг. Вятърът ще е умерен и силен от югозапад, но по-късно ще смени посоката си от северозапад и ще се усили. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 3 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -5 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, която постепенно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Вечерта отново ще се заоблачи и ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Още за времето:

Над 22 000 мълнии паднаха над Балканите

Ще се радваме ли на топла пролет

Почистват паметника на Шипка от сняг