Силен вятър ще духа този вторник в по-голямата част от страната. Обявен е жълт код за потенциално опасно време в 18 области, сочи справка в сайта на НИМХ.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград, Русе, Търговище, Добрич, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес през страната ни ще премине студен фронт, с който температурите ще се понижат, но все пак ще останат в пролетния диапазон – между 18 и 22 градуса. В западните райони, където времето ще е почти тихо, термометрите могат да стигнат и до 28-29 градуса.

Предимно слънчево време се прогнозира за планините. Следобед се очакват временни увеличения на облачността, придружени от превалявания и гръмотевична активност. Максималните температури ще са между 8 и 16 градуса в зависимост от надморската височина.

По морето денят ще е предимно слънчев с температури до 21 градуса по северното крайбрежие и до 29 градуса по южното. Морска вода ще достига до 11-12 градуса, а вълнението ще е 2-3 бала.

Какво ще бъде времето през април разберете ТУК.

Прочетете също и:

Температурни рекорди в Хасково в 2 поредни дни

Как промените в климата влияят на живота в Ирак

Мощен тропически циклон взе 18 жертви на остров Мадагаскар