Облачността започна да се разкъсва през изминалата нощ, а до обяд над повечето райони на страната ще бъде предимно слънчево. Най-дълго облаците ще се задържат в Източна България, където се очакват и слаби превалявания от дъжд.

Вятърът от север постепенно ще отслабва и на места ще е почти тихо. Максималните температури през деня ще са между 5 и 11 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

И над планините облачността ще се разкъсва и ще намалява. В ранните сутрешни часове обаче над масивите от централните и източните райони на страната се очакват слаби превалявания от сняг. 

Вятърът ще е умерен от север-североизток, но до края на деня ще отслабне. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 5-6 градуса, а на 2000 метра ще бъдат малко над нулата.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Предимно облачно ще бъде времето по Черноморието. По южното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от северната четвърт, а до вечерта ще отслабне

Температурата на морската вода е около 11 градуса, а максималните температури на въздуха ще са между 6 и 9 градуса. Вълнението на морето ще е около 3-4 бала.

Още за времето:

Ще има ли сняг по празниците

Наистина ли лошото време води до алкохолизъм

По време на пандемия: осигурете си движение