След пролетните температури и слънчевото време в началото на седмицата, от сряда започва поредно захлаждане. От североизток ще нахлува студен въздух, който ще понижи температурите и ще е причина за валежи от дъжд и сняг.

В хода на деня следобед ще превалява дъжд в равнините и сняг в планините над 1600-1700 м, като валежите ще обхващат страната от северозапад на югоизток. Вятърът ще остане слаб, по-силен в планините на Западна България.

Температурите в топлата част на денонощието ще са между 7 и 12 градуса.

През нощта и в четвъртък вятърът ще се усили в източните райони, като ще е с особено силни пориви около крайбрежието. Валежите ще продължат на места в Северна България и на повече в южната половина на страната. С падането на температурите в районите около планинските масиви на Централна и Западна България дъждът ще се обръща в сняг, но количествата ще са незначителни.

В най-топлата част на деня в четвъртък термометрите ще показват между 6 и 11 градуса. В петък облачността ще е променлива с чести разкъсвания и слаби снеговалежи предимно в планинските масиви на Западна България и около тях.

През почивните дни от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Междувременно над източната част на Черно море ще се позиционира добре формен циклон. Времето у нас ще остане студено, на изток и ветровито, с дневни температури между 2 и 8 градуса.

Облачността се очаква да е по-значителна в събота в източните райони, а в неделя слънцето ще преобладава в цялата страна. В събота срещу неделя са възможни краткотрайни валежи от дъжд и сняг на изолирани места около крайбрежието и в Странджа.

Още за времето:

Пясъчна буря оцвети в оранжево Испания

Кои са най-студените градове на планетата

Бой със снежни топки в Истанбул прерасна в стрелба