Времето в четвъртък: предимно слънчево, леко ветровито и топло.

На 8 септември слънце ще грее над цялата страна, а слаби и краткотрайни превалявания се очакват в планините, където следобед ще се развива купеста облачност.

В най-топлата част на деня температурите в повечето райони ще се колебаят между 27 и 32 градуса, в планините – между 13 и 21 градуса, а по-морето – от 23 до 26 градуса.

Вятърът в страната ще бъде слаб до умерен от юг-югоизток, а атмосферното налягане слабо ще се понижи до стойности, близки до средните за септември.

Времето по Черноморието все още ще е подходящо за плаж, с вълнение между 2 и 3 бала и температура на морската вода около 25 градуса.

Предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност ще бъде времето в петък. Привечер се прогнозират купести облаци над северозападните части на страната, където не са изключени слаби превалявания. Температурите навсякъде ще се повишат с градус-два.

Атмосферно смущение ще премине в събота. Вятърът ще се усили и с него от запад на изток ще започнат валежи, на места придружени от гръмотевична активност, По-интензивните явления ще са в Северна България. Дневните температури обаче няма да се променят.

Какво ще бъде времето през септември разберете ТУК.

Вижте също и:

Продължава разчистването на щетите от природното бедствие в Карловско

За 12 часа в Русе падна три пъти повече дъжд от средномесечната норма

Сбогувахме се метеорологичното лято 2022 г.