Предимно слънчево, с максимални температури между 22 и 28 градуса – такова ще бъде времето в понеделник. В следобедните часове ще започне развитието на купеста облачност и над източните части ще превали кратък дъжд.

По морето също ще е слънчево, с временни увеличения на облачността, предимно в часовете след обяд. Ще духа умерен вятър от северозапад, но в хода на деня ще отслабва. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала, а температурата на морска вода ще е около 25 градуса.

Над планините времето ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и на места са възможни слаби превалявания. Максималните температури ще са до 17 градуса в по-ниските части и до 9 градуса в по-високите.

Времето ще остане малко по-хладно от обичайното за юли и в следващите дни. Във вторник и сряда ни очаква предимно слънчево време, с увеличения на облачността в следобедните часове.

Във вторник вероятността за валежи ще е минимална, а в сряда ще има превалявания тук-там над Източна България и планинските масиви. В най-топлата част на деня температурите ще се колебаят между 23 и 28 градуса.

Още за времето:

Заради сушата: Въведоха забрани за поливане на цветя и миене на коли в редица държави

Тези плодове се борят със затлъстяването

Кои са болестите, които могат да ни причинят кърлежите