Над западната половина на страната остава облачно, а над планинските райони ще има превалявания. В Източна България облачността ще намалява и на много места ще е предимно слънчево.

Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури днес ще са между 12 и 18 градуса, като прогнозите сочат, че в Сандански и Благоевград дори е възможно да бъде по-топло от 18 градуса.

Преобладаващо облачно ще е над планините, където се очакват и слаби превалявания. По високите части ще има снеговалежи. В източните райони облачността ще се разкъсва и намалява.

Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 9-19 градуса, а на 2000 метра ще са около 4-5 градуса.

Облачността над Черноморието ще е променлива, като има вероятност в следобедните часове да е по-значителна. Тогава се очакват и слаби валежи.

Вятърът ще е силен от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 13 и 16 градуса, a температурата на морската вода е около 18-19 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

Прогнозата за времето през ноември ще откриете ТУК.

Още за времето:

Каква ще бъде зимата у нас

До 22 градуса през ноември

Какво замърсява въздуха в страната