Понеделник започва с предимно слънчево време. Ще духа изток-североизточен вятър, който постепенно ще отслабне и ще стихне. Максималните температури ще бъдат между 5 и 11 градуса.

Предимно слънчево ще е времето над планините. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 2 градуса, а на 2000 метра – около -5 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е умерен от североизток, който ще отслабва с развитието на деня. Максималните температури ще са между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е около 3 бала.

Времето във вторник ще остане предимно слънчево. Около обяд ще се появи слаб северозападен вятър, с който ще нахлуе по-топъл въздух, като максималните температури през деня ще се повишат до 15 градуса.

В сряда ще се появи значителна облачност над Източна България. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Над западните райони ще бъде слънчево.

В четвъртък над източната половина от страната ще има значителна облачност. Вятърът ще духа от североизток, като постепенно ще отслабва. Дневните температури ще се повишат.

Още за времето:

По време на пандемия: как изглеждат софийските улици

Ледът в Гренландия и Антарктида се топи с рекордна скорост

Борба за място под слънцето