Във връзка с ниските температури и очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно и ако е възможно, да ограничават пътуванията.

Днес в 19 области в Западна, Централна и Южна България е определен жълт код за потенциално опасно време с интензивен снеговалеж и ниски температури.

В областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново,  Перник, София-град, Софийска област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол ще има условия за поледици, навявания и образуване на преспи.

Шофьорите, които ще са на път, трябва да подготвят автомобилите си за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изправервания.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.

Прочетете и:

Ледено студено време до края на другата седмица

Сигнали за паднали дървета в Пловдив