Времето във вторник ще е облачно и мъгливо в равнините сутринта, но валежи са малко вероятни. Ако има такива, те ще са под формата на незначителен ръмеж. Облачността ще е променлива, с повече разкъсвания около и след обяд.

Дневните температури ще бъдат между 4 и 10 градуса.

В сряда, четвъртък и петък с развитието на циклон в Средиземноморието ще се създаде поредна есенно-зимна снежна обстановка. В първия от дните валежите ще са преобладаващо от сняг в планините на Запад и дъжд в ниското, в по-значителни количества около крайбрежието.

С понижението на температурите в четвъртък ще има условия и за снеговалежи, освен в планините, по високите места в Централна и Западна България, както и на места в Североизтока. Валежните процеси ще продължат и през нощта, и в петък до обяд.

За периода най-много сняг ще падне в Западна и Централна Стара планина, Предбалкана и в Рило-Родопския масив. Ще има условия за усложнен трафик.

В петък привечер облаците ще започнат да се разкъсват. През уикенда облачността ще е променлива, в ниските райони – с облаци и мъгли. Все пак разкъсвания на облачността ще има – с по-голяма вероятност в западната половина на страната.

Дневните температури до края на седмицата ще са в диапазона с усещане за зима – между 4 и 9 градуса до сряда, и малко по-ниски до неделя – между 2 и 7-8 градуса.

Още за времето:

Какво ще е времето през декември

До -58°C паднаха температурите в Сибир

Опасностите в планините на прага на зимата