Средиземноморският циклон, който плени страната ни, постепенно се оттегля към Турция. Днес валежите ще намаляват и спират от северозапад, а в следобедните часове дори очакваме облачността да се разкъса в много части на страната. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса.

Преди пладне обаче ще паднат значителни количества сняг в централните райони. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Има опасност от навявания, преспи и заледявания по пътищата.

Особено застудяване очакваме в последния работен ден, когато на места температурата ще падне до -5, дори и до -10 градуса на места. Това ще се случи в ранните часове на петъчната утрин, но още в ранния следобед ще се радваме на пролетно затопляне.

В планините валежите от сняг ще спират до обяд и облачността за кратко ще се разкъса. Остава студено, а вятърът ще е силен със северна компонента.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

По Черноморието валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва в хода на деня. И там вятърът ще е до умерен от североизток, а дневните температури ще са от 4 до 7 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В събота ще продължи петъчното повишаване на температурите. Прогнозира се променлива облачност, а на места ще има и слаби превалявания от дъжд в Северна България.

През новата седмица времето ще бъде нестабилно и с чести валежи. Над страната ще надвисне нов средиземноморски циклон, придружен от интензивни дъждове. Съвсем скоро обаче отново ще се насладим на пролетно слънце. Следете прогнозата в Sinoptik.bg, за да разберете кога.

Какво ще е времето до края на март прочетете ТУК.

Вижте също и:

Наистина ли пясъкът е ключов фактор за успеха на ваксинацията

Рекордни студове плениха части на Русия

Луната има невидима опашка