Термометърът скача до 30 градуса на Великден

А на Гергьовден ще бъде студено

Снимка: pexels Снимка: pexels

След мъгливата сутрин, с която започна четвъртък, денят ще ни зарадва с повече слънчеви часове. На места облачността ще е променлива, а валежите следобед ще са слаби и предимно в планинските райони.

Максималните температурни стойности на Велики четвъртък ще са от 20 до 25 градуса. Синоптиците очакват по долината на река Струма времето да се затопли до 27-28 градуса.

В планините днес ще има условия за слаби превалявания в следобедните часове, предимно в Стара планина и Рило-Родопския масив. Температурите ще са от 9 до 15 градуса.

До края на страстната седмица времето ще продължава да се затопля. Максималните стойности през почивните дни ще достигат между 25 и 30 градуса. В петък се очакват краткотрайни превалявания в Западна и Централна България. Ще има условия и за гръмотевична активност.

Снимка: pexels Снимка: pexels

На Велика събота, както и на Великден, вероятността за валежи е минимална.

От следващия понеделник обаче през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежите ще започнат от запад на изток, вятърът ще се усилва, а рискът от градушки ще е висок. До Гергьовден температурите ще бъдат по-ниски.

Още за времето:

Колко яйца можем да ядем по Великден

Общо 14 неработни дни през май

Предстои опустошително земетресение в Истанбул