Проливни дъждове предизвикаха мащабни наводнения и свлачища в Северна Турция, предават световните медии. Властите в страната евакуираха болница, а жена и 13-годишно дете са обявени за изчезнали.

Евакуираните пациенти са 45 и са били преместени от болница в окръг Синоп заради покачващото се ниво на водата. Хората са били транспортирани с помощта на гумени лодки.

 

 

13-годишно момиче е било отнесено от придошлите води в окръг Кастамон. Същото се е случило и с възрастна жена в окръг Бартън. Междувременно в същия район е починал мъж, който е получил инфаркт в бедствената обстановка.

Пороите са активирали свлачища, едно от които е разрушило мост. На някои места височината на водата надвишава три метра.

 

 

Изпратени са хеликоптери в бедствените окръзи. Валежите са започнали вечерта във вторник и са продължили през цялата нощ.

Докато наводненията и пороите засегнаха сериозно някои райони по черноморското крайбрежие на Турция, останалата част от страната се бори с опустошителни пожари, които до момента са причинили смъртта на осем души.

Още по темата:

Повишена опасност от наводнения в Турция

Пожарите на Балканите