След като бяха регистрирани няколко бури и силно торнадо в американския щат Мисисипи, природни бедствия връхлетяха и други райони на Северна Америка.

 

 

В щатите Алабама, Мисисипи и Луизиана беше обявено извънредно положение. Заради поредицата от бури торнадо над 1,3 милиона домакинства останаха без електричество, като се очаква отстраняването на повредите да отнеме няколко дни.

 

 

Президентът на страната Доналд Тръмп изрази съболезнования на роднините на загиналите по време на пресконференция във Вашингтон, която първоначално е била предвидена за коронавируса.

Държавният глава заяви, че ще направи всичко възможно, за да помогне на жителите на засегнатите райони да се справят със ситуацията.

 

 

При поредицата бури торнадо са загинали най-малко 32 души. Част от американските медии пишат, че големият брой на жертвите може да се свърже със въведените мерки срещу COVID-19, тъй като забраните пграничават хората да стоят в домовете си. Предполага се, че това е причината те да не са потърсили укритие в подготвени за това места.

Още по темата:

Щатът Мисисипи беше връхлетян от мощно торнадо

На колко метра по въздуха се предава коронавирусът