В първия ден на декември ще има осезаемо затопляне, с дневни температури между 12 и 17 градуса. Рано призори в някои ниски райони, защитени от вятъра, е възможно видимостта да е понижена.

Денят ще е с променлива облачност с разкъсвания, без валежи. Вятърът ще е от юг-югозапад и ще е силен, с параметри на фьон по северните склонове на планините.

Първите декемврийски почивни дни ще започнат с мъглива сутрин. Съботата обаче отново ще е по-топла от обичайното – вятърът ще повишава температурите и термометрите ще покажат до 20 и малко над 20 градуса в Източна България. Облачността в хода на деня ще е променлива, с възможни краткотрайни ръмежи. Отново ветровито с особено мощни пориви по Централното и Южното Черноморие.

Студен атмосферен фронт ще премине над страната ни в неделя. Валежите ще са от дъжд, в хода на деня – по-съществени в Южна и Източна България. Температурите в голяма част от страната ще са по-ниски – между 10 и 15 градуса, на изток – до 20 градуса по Южното Черноморие.

Застудяването в неделя вечерта и в понеделник ще създаде условия за снеговалежи и поледици в планините, в някои предпланински райони, на повече места в Централна и Източна България.

Времето през първата пълна седмица на декември ще бъде динамично, по-често облачно. В средата на периода ще има валежи от дъжд, а към 8-9 декември, покрай развитието на пореден циклон в Средиземноморието ще има и снеговалежи с потенциал за натрупване.

Какво ще е времето през целия декември разберете ТУК.