Тази сряда ще бъде преобладаващо облачна в цялата страна. В часовете след обяд ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има превалявания от дъжд и гръмотевична активност.

В Югозападна България дъждът ще е интензивен и значителен по количество. Жълт код за потенциално опасно време е в сила за 5 области:  Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

През целия ден ще има условия за градушки.

Температури ще се запазяр без съществена промяна от вторника, достигайки максимални стойности между 17 и 22 градуса. Минималните показания на термометъра ще са между 5 и 10 градуса.

Неустойчиво ще бъде времето и в следващите дни. В четвъртък кратък дъжд ще падне над по-голямата част от страната. В районите на Източна и Югозападна България валежите ще са локални, интензивни и значителни. Не е изсключено да има и засилена гръмотевична активност.

В петък преваляванията ще са предимно в западните и централните райони на страната, предимно в планинските части. Максималните дневни температури ще са в интервала 18 – 23 градуса.

Още за времето:

Ще има ли магнитни бури през май

Неустойчиво време през първата половина на месеца

Прашна буря в САЩ предизвика верижна катастрофа