През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология, предава БТА.

В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, които на места ще са значителни по количество. Главно в Югозападна България е възможно и да прегърми.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

По морето ще има значителна облачност.  На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има предимно слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще са между 16 и 18 градуса, морската вода ще е около 15 – 17 градуса. Вълнението на морето ще се усилва и следобед ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 м – от сняг. На места, главно в планините в западната половина от страната, валежите ще са значителни по количество, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температурни стойности ще са между 5 и 11 градуса.

В петък облачността ще бъде значителна, все още с валежи, главно в Южна България. Вятърът от изток-североизток в Югоизточна България ще се усили още. Температурите ще са по-ниски от нормите за първата половина на май: минималните ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните – предимно между 14 и 19 градуса.

Още за времето:

Розоберът подрани заради топлото време

Проучване: Климатичните промени влияят на часовото време

Нова магнитна буря ще удари Земята

 

Източник: НИМХ, БТА