Необходими продукти:

- 120 г брашно; 80 г филирани бадеми; 100 г захар; 1 1/2 ч. л. бакпулвер; 1 щипка канела; 1 шушулка бурбонска ванилия; 50 г краве масло (със стайна температура); 50 г мед; 100 мл прясно мляко; 3 яйца; 300 г плодове (ягоди, малини, къпини, боровинки)

За поднасяне:

- 200 г гъсто кисело мляко (с висок процент масленост); 2 с.л. мед; 1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Смелете бадемите със захарта. Смесете ги с брашното, бакпулвера и канелата.

2. Разбийте маслото с меда. Добавете яйцата, разбийте, сипете млякото и пак разбийте. Ароматизирайте със семенцата от шушулката ванилия.

3. Сипете сухите съставки към течните и разбъркайте, за да стане хомогенна смес.

4. Накрая добавете нарязаните на кубчета ягоди и целите къпини, малини и боровинки. Разбъркайте, внимателно.

5. Изсипете във форма за кейк с подвижно дъно, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на 180* градуса за 30 минути.

6. Разбъркайте киселото мляко с меда и канелата.

7. Поднесете сладкиша с ароматното мляко.

Съвет: измийте плодовете предварително и ги оставете да изсъхнат добре, за да не вкарвате вода в тестото.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Вижте също и:

Време за ... палачинково руло с ягоди и маскарпоне

Време за...парижки флан