Всеки е празнувал на различно място и за всеки е различно усещането за връщане в офиса – по-трудно или по-лесно. По-голямата част са с понижено настроение и енергия и концентрацията им не е на ниво, това е следваканционен синдром. Това каза HR експертът Надя Василева за „Твоят ден“ по NOVANEWS.

Тя препоръча организацията да започне преди отпуската и по-лесните задачи да са вече направени, за да не стане тежко още в първите дни от завръщането на работа.

„Разпределението на задачите помага да се премине границата между почивка и работа, и полека да се върнем в работния ритъм“, допълни още Василева.

От своя страна психологът Маргарита Бакрачева споделя, че всяко едно продължително откъсване от работата после води до стрес и тревожност.

„Има натиск, че очакваме да бъде много по-хубава и успешна годината. Когато правим баланса, можем да се фокусираме върху нещата, които не сме успели да свършим. В максимална степен трябва да отчитаме малките неща, които могат да се свършат предварително и да си вземаме кратки почивки“, коментира тя.

По думите ѝ трябва да се търсят неща, които могат да предизвикат усмивки, но и да направим с възможно по-малко време и енергия.

Целия разговор вижте във видеото.

Прочетете и:

Времето сутрин влияе върху настроението на работа

При 4 дни „хоум офис“ замърсяването на въздуха намалява с 10%

Колко време трае идеалната отпуска